Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křest ohněm

6. 11. 2005

4-5 listopadu 2005 se jela dvoudenní Rallye Teplice pořádaná jako volná soutěž. Akce byla bohužel pořadatelsky dost špatně zajištěna, což nakonec vedlo ke zkrácení rallye. Diváci totiž doslova zablokovali trať RZ Cínovec.

Posádka týmu JIM Motorsport přijela do Teplic sbírat první zkušenosti a s cílem dojet. S mokrou tratí, kterou často dále smáčel déšť se musela vypořádat na suchých pneumatikách, což vedlo k nejedné krizové situaci.

Na startovní listině ve třídě A2 (do 1600 cm3) bylo nakonec potvrzeno deset posádek a Ford Fiesta týmu JIM Motorsport rozhodně nepatřil k nejsilnějším vozů. Stačí zmínit kitovou felicii posádky Šén – Sitník, Zenklovu Corollu, nebo špičkový Ford Fiesta ST Milana Šindeláře. Ale jak se nakonec ukázalo, hlavní zbraní postarší Fiesty XR2i, která proti některým vozům postrádala i 60 koní výkonu, byla spolehlivost.

Po dvou rychlostních zkouškách se sice marně snažil mechanik týmu najít a odstranit problém s úbytkem výkonu vozu, ale další problémy se týmu vyhnuly. Fiesta tedy nešla tak dobře do otáček jako na začátku rallye, i přes tento handicap však bylo rozhodnuto v soutěži dále pokračovat.

ObrazekNepřízeň počasí, ale i technické problémy se podepsaly na prořídnutí startovního pole. Někteří jezdci cíl neviděli. Patřila mezi ně i posádka zeleného Peugeotu 205, který předvedl kolostřešní kombinaci a nakonec vyjel z jedné ze zatáček po střeše. Vše se naštěstí obešlo bez vážnějších zranění. Posádka Jirouš - Pacovský však dojela až do cíle a první start dokázala proměnit v zisk krásného druhého místa ve třídě A2!

 

Náhledy fotografií ze složky Rallye Teplice 2005

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář